Praktijknieuws

Spenen, duimen, tuitbekers? Wat is daar nou erg aan?!
Wanneer mag het nog en wanneer niet meer? Wat zijn de gevolgen voor het gebit? Logopedisten Riemke en Ineke leggen het u graag vrijblijvend uit. Wilt u dat wij deze scholing aanbieden of meer van weten? Dan graag een mailtje naar info@logopediepraktijkbuitenhove.nl of een belletje naar (058) 30 30 133 (bij geen gehoor spreek de voicemail in).

Inloopspreekuur logopedie
Heb je als (groot)ouders  vragen over de ontwikkeling van uw (klein)kind op het gebied van gehoor, taal, spraak, mondgewoonten of stem? Of dat u dat als volwassenen advies wilt met betrekking een logopedisch probleem? Maak dan vrijblijvend gebruik van ons inloopspreekuur. Elke vrijdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur terecht voor vragen. Klop aan en u u te woord gestaan door Riemke. Lukt het niet om te komen, dan kunt u tussen genoemde tijden ons ook telefonisch bereiken via  (058) 30 30 133 of via whatsapp 06 233 54 881.

Scholingen
Wist u dat Logopediepraktijk Buitenhove regelmatig scholingen aanbied? Deze scholingen worden druk bezocht door oa. leidsters en leerkrachten. Maar onlangs gaven Riemke en Ineke ook een scholing over afwijkend mondgedrag aan tandartsen en hun assistentes om te signaleren om uiteindelijk ernstig afwijkend mondgedrag te voorkomen. Binnenkort zullen zij wederom deze scholingsavond aanbieden. Denkt u als ouder nu: Is er ook sprake van afwijkend mondgedrag bij mijn kind? Vraag het uw tandarts of neem contact met ons op.

Preverbaal certificaat
Riemke heeft haar certificaat tot preverbaal logopedist behaald. Dit houdt in dat zij ook (net als Ineke) jonge kinderen met eet- en drinkproblemen en hun ouder(s)/verzorger(s) kan begeleiden.

Prijsvraagwinnaars bekend
Tijdens de open dag konden belangstellenden een feitenlijst over logopedie invullen. Hier op moest men aankruizen of een stelling juist of onjuist was. Inmiddels zijn er drie winaars uitgeloot en hebben zij allen hun prijs in vangst mogen nemen.

OPEN DAG GROOT SUCCES!
Op vrijdagmiddag werd onder leiding van dhr. J.H. Knoop na enkele toespraken de opening door loco-burgemeester dhr. H. Deinum voltrokken. Nadat genodigden het pand en de diverse praktijken bezochten, vond op zaterdag 19 januari de open dag plaats. Men kon bij ontvangst een rugzak (goodiebag) vullen langs de praktijken met hebbedingetjes. Daarnaast kon men zich uiteraard laten informeren over de zorg die in medisch centrum Buitenhove wordt verleend en kon het ook voor de kinderen niet op. Een kleurplaatwedstrijd, ballonnenclownen, poppen- en berendokters en ook nog schmincken hield het jongere volk lekker (warm) binnen. Naar schatting hebben zo’n 500 bezoekers Medisch Centrum Buitenhove bezocht en is de organisatie meer dan tevreden!

Website medisch centrum Buitenhove online!
Vanaf 5 januari is de site van medisch centrum Buitenhove online gegaan. Neem een kijkje op www.buitenhove.nl en kom er achter welke zorgverleners nog meer in het pand hun praktijk houden.

Open huis op zaterdag 19 januari 
Nadat op vrijdagavond de officiële opening plaatsvindt, kan men op zaterdag 19 januari een kijkje achter de schermen nemen in Medisch Centrum Buitenhove. Van 10.00 tot 16.00 geven de apotheek en de praktijken allerlei giften en kortingsbonnen weg om uw goodiebag mee te vullen. Voor kinderen is er een poppendokter en een berendokter aanwezig. Doe verschillende gezondheidstesten en laat u informeren. Klik hier om mee te doen aan de kleurplaatwedstrijd.

Opnieuw scholingsavond
Logopediepraktijk Buitenhove organiseert i.v.m. het succes van de vorige scholingen dinsdagavond 13 november opnieuw een scholing voor leidsters/gastouders die werken met kinderen van 0-6 jaar. Opgave kan door een mailtje te sturen naar info@logopediepraktijkbuitenhove.nl.

Eet en drinkproblematiek bij jonge kinderen 1
10-10-2012 – Riemke heeft de basiscursus Eet- en drinkproblematiek 1 in Nijmegen van Lenie van der Engel-Hoek en Sandra de Groot met succes afgerond. Dus als er problemen zijn bij de overgang van bijvoorbeeld lepelvoeding naar kauwen bent u bij Logopediepraktijk Buitenhove aan het juiste adres. Wij adviseren en begeleiden u graag bij de eet- en drinkontwikkeling van uw kind die weer van invloed kan zijn op de spraakontwikkeling.

Succesvolle scholing
De scholingen waren een succes! Diverse belangstellenden zijn meer te weten gekomen over wat logopediepraktijk Buitenhove voor hen doelgroep kan betekenen. In verband met het succes wordt de scholing binnenkort wederom gegeven. De datum volgt zo spoedig mogelijk. Houd de site in de gaten.

Logopediepraktijk Buitenhove is gecertificeerd tot TinyEye-telelogopedist
Na het volgen van vier online trainingen en na veel oefening kunnen Riemke en Ineke werken met het online therapieprogramma van TinyEye. We houden u op de hoogte hoe we deze vorm van therapie in de praktijk zullen brengen.

Telelogopedie
Binnenkort volgt Logopediepraktijk Buitenhove de training tot TinyEye-logopedist. TinyEye is het bedrijf dat telelogopedie aanbied en is een nieuwe ontwikkeling binnen het logopedische werkveld. Dit betekent dat er binnenkort naast traditionele logopedie (in de praktijk) ook logopedie op afstand met behulp van een webcam kan plaatsvinden, zowel thuis als op school. Het Tiny Eye programma richt zich in eerste instantie op de jongere doelgroep. Klik hier voor meer informatie.

Opening Medisch Centrum Buitenhove
De data voor de opening en de open dag zijn bekend. Vrijdagmiddag 18 januari is de officiele opening voor genodigden. Zaterdag 19 januari is de open dag voor publiek. Kom allen een kijkje nemen op zaterdag! Het belooft een leuk programma te worden.