Praktijknieuws

Spenen, duimen, tuitbekers? Wat is daar nou erg aan?!
Wanneer mag het nog en wanneer niet meer? Wat zijn de gevolgen voor het gebit? Logopedisten Riemke, Ineke & Anouk leggen het u graag vrijblijvend uit. Wilt u dat wij deze scholing aanbieden of meer van weten? Dan graag een mailtje naar info@logopediepraktijkbuitenhove.nl of een belletje naar (058) 30 30 133 (bij geen gehoor spreek de voicemail in).

Inloopspreekuur logopedie
Heb je als (groot)ouders  vragen over de ontwikkeling van uw (klein)kind op het gebied van gehoor, taal, spraak, mondgewoonten of stem? Of dat u dat als volwassenen advies wilt met betrekking een logopedisch probleem? Maak dan vrijblijvend gebruik van ons inloopspreekuur. Elke vrijdagmiddag van 12.00 tot 12.45 uur terecht voor vragen. Klop aan en u wordt te woord gestaan door Riemke of Anouk. Lukt het niet om te komen, dan kunt u tussen genoemde tijden ons ook telefonisch bereiken via  (058) 30 30 133.

Scholingen
Wist u dat Logopediepraktijk Buitenhove regelmatig scholingen aanbied? Deze scholingen worden druk bezocht door oa. leidsters en leerkrachten. Maar onlangs gaven Riemke en Ineke ook een scholing over afwijkend mondgedrag aan tandartsen en hun assistentes. Het tijdig signaleren van afwijkend mondgedrag voorkomt ernstig afwijkende gebitsgroei/gebitsstand. Denkt u als ouder nu: Is er ook sprake van afwijkend mondgedrag bij mijn kind? Vraag het uw tandarts of neem contact met ons op.

ParkinsonNet
Riemke en Ineke zijn beide gecertificeerd behandelaar van het ParkinsonNet. 


Preverbaal certificaat
Riemke heeft haar certificaat gehaald en is nu preverbaal logopedist. Zij heeft de scholingen gevolgd voor Eet- en drinkproblematiek in Nijmegen van Lenie van der Engel-Hoek en Sandra de Groot. Dit houdt in dat zij ook (net als Ineke) jonge kinderen met eet- en drinkproblemen en hun ouder(s)/verzorger(s) kan begeleiden. Dus als er problemen zijn bij de overgang van bijvoorbeeld lepelvoeding naar kauwen bent u bij Logopediepraktijk Buitenhove aan het juiste adres. Wij adviseren en begeleiden u graag bij de eet- en drinkontwikkeling van uw kind die weer van invloed kan zijn op de spraakontwikkeling.

Website medisch centrum Buitenhove online!
Neem een kijkje op www.buitenhove.nl en kom er achter welke zorgverleners nog meer in het pand hun praktijk houden.

Scholingsavond
Logopediepraktijk Buitenhove organiseert regelmatig scholingsavonden voor leidsters/gastouders die werken met kinderen van 0-6 jaar. Opgave kan door een mailtje te sturen naar info@logopediepraktijkbuitenhove.nl.